Charlotte Kallas största prestation någonsin

Det blev inget guld för Charlotte Kalla.

Även om det bara var 1,8 sekunder som skilde henne från vinnaren Marit Björgen så var det nog egentligen aldrig någon diskussion.

Kalla gjorde precis allt vad man kunde begära av henne. Hon hängde med på den klassiska delen. Hon åkte taktiskt helt fulländat genom hela tävlingen. Hon stod på benen. Hon gjorde sitt ryck på exakt rätt ställe. Men ändå så syntes det hela tiden hur Björgen hade full kontroll över situationen.

Även om Charlotte fick någon meter i sitt ryck så fanns Marit där snabbt till synes ganska enkelt. In i sista kurvan där Charlotte fick ta yttern, för att hantera tröttheten och inte riskera ett fall, så hade Marit kraften att ta innerkurvan och utan någon större kamp dra ifrån på upploppet.

kalla

Charlotte Kalla vann guld för fyra år sedan i Vancouver och var då bara 22 år. Det var en seger som övertygade både mig och många andra om att hon var en vinnare på yppersta internationella nivå. Det var en seger som banade väg för ytterligare ett fantastiskt OS för svensk del och även om det idag inte blev en seger så ser i alla fall jag hennes prestation idag som större än guldet för fyra år sedan.

Med tanke på hur det såg ut idag så finns det mycket stora möjligheter för Charlotte Kalla att vara med och slåss om fler pallplatser i resterande individuella lopp.