Sofia Mirjamsdotter visade igår varför hon är en förebild för mig #blogg100

Sedan finns det runt omkring mig på bloggar och sociala medier i allmänhet många kvinnor som är starka och vågar peka på många orättfärdiga delar i vårt sätt att var mot varandra. […] Sofia Mirjamsdotter är en annan som med sin rakhet är en förebild för mig sedan tidigare.

Så här skrev jag igår Internationella kvinnodagen om några olika kvinnor. En av dessa var alltså Sofia Mirjamsdotter och aldrig hade jag väl kunnat tro att hon skulle visa varför just hon var en av de jag nämnde så tydligt bara några timmar senare var den som ställde frågan många andra säkert tänkte:

-Tycker ni det är okej att Maria Sveland bjuds in för att under en timme förnedras av tre gubbslem?

Hon gjorde detta i en debatt på Gräv 13 i Göteborg där Janne Josefsson, Täppas Fågelberg och Robert Aschberg med benägen assistans av journalisten Britt-Marie Mattsson och den kvinnliga debattledarens flathet tillåtits gå hårt åt Maria Sveland.

Jag har definitivt mina synpunkter på Maria Sveland och hur hon framställer saker och ting. Jag är absolut inte överens med hennes bild av verkligheten.

Men det hör inte i första hand till sakfrågan om vad som hände igår. Av det som har beskrivits och återgetts från det hela så handlar det exakt den typ av behandling av en kvinna som vi aldrig någonsin skulle få se ske av ett antal män mot en annan man och dessutom med en kvinnlig debattledare som uppenbarligen inte hade någon förmåga att styra upp det hela.

Den som vågade bryta av det hela var Sofia Mirjamsdotter och för detta borde hon belönas med ännu större respekt av sina journalistkollegor och alla andra intelligenta människor i Sverige. Min beundran hade hon redan och den blev inte mindre igår.

 

Inlägg #045 från mig i #blogg100 som är ett initiativ av Fredrik Wass.