Statistik för 2010

Det just avslutade året kan sammanfattas på olika sätt. Ett sådant är att ta fram statistik i olika avseenden för att på det viset få lite perspektiv på vad som har skett i ens liv.

Bloggen

Något alldeles konkret att börja med är den här bloggens liv under 2010.

 • 417 inlägg
 • 70 574 besök (-4,8% jämfört med 2009)
 • Av dessa kom 47% från sökmototer, 39% från hänvisande webplatser, 10 tog sig direkt till sajten och resterande 4%kom hit på annat sätt.

Överlägset mest besökta inlägg är inte från det här året utan härstammar från juli 2007 och är kanske om något mest en skrämmande påminnelse om var fokus till stor del har legat under 2010. 

Det handlar om mina två inlägg om Lars Vilks och hans avbildande av Muhammed som rondellhund. Dessa två inlägg har tillsammans lockat 16% av 2010 års besökare och jag har hela tiden sett kopplingen till aktuella händelser som har gjort att just dessa har skjutit i höjden. Det var en peak under våren när han blev påhoppad vid en föreläsning och det har varit ett par tre under hösten och där terrorbombningen i Stockholm tillsammans med den här veckans gripanden i Köpenhamn har varit tydliga punkter i besökarantalet för Vilks-inläggen.

Det är i sig inget konstigt att vissa gamla inlägg som sticker ut en del ifrån det "normala" bloggandet om politik och samhällsfrågor, men just dessa är extrema och hela tiden återkommande magneter.

Det positiva i övrigt är att den tid en besökare stannar på bloggen har ökat med 55% vilket ändå för tolkas som att det finns något läsvärt.

Totalt sett har det varit extremt många politiska inlägg under valåret 2010 och det är ingenting som lockar stora läsarskaror generellt sett. Vi får se hur balansen kommer att förskjutas under 2011. Det finns i alla fall tankar om en viss förändring.

Musiken

En annan sak som nu har sin slutsummering är vilken musik jag har lyssnat på under 2010. Det är ingen hundraprocentig listning, men det är nog i alla fall baserat på 95% av den musik jag aktvit valt att lyssna på i datorn eller min iPhone.

Totalt har jag på mitt LastFM-konto registrerat 5242 lyssningar under 2010.

10 mest lyssnade artister

 1. Håkan Hellström
 2. Robyn
 3. Ulf Lundell
 4. Peter Lemarc
 5. Markus Krunegård
 6. Mauro Scocco
 7. Prefab Sprout
 8. Bruce Springsteen
 9. Eldkvarn
 10. Sade

10 mest lyssnade låtar

 1. Robyn – Dancehall queen
 2. Robyn – Dancing on my own
 3. Ulf Lundell – Lär dig älska mörkret
 4. Håkan Hellström – River en vacker dröm
 5. Håkan Hellström – Saknade te havs
 6. Håkan Hellström – Shelley
 7. Ulf Lundell – Lilla kärleken
 8. Robyn – Cry when you get older
 9. Håkan Hellström – 2 steg från paradise
 10. Håkan Hellström – Dom där jag kommer från

Vad ska man säga om det? Ja, egentligen speglar det på ett utomordentligt sätt vilka två artister och album som är mina absoluta favoriter under 2010. Det är Robyn och det är Håkan Hellström som tagit extra stort utymme.

Andra musiksammanfattningar: Anders Dahlbom, Martin Carlsson, Annah Björk, Per Hägred, Jerry  

Twitter

Ibland har jag förundrat lyssnat på hur många sms vissa personer skickar. Men när jag konstaterar att jag under 2010 skrev 2 668 tweets på Twitter så kanske jag ska fundera över hur det är möjligt. Samtidigt så vet jag ju att jag inte ens är i närheten av hur många tweets en hel del andra lyckas prestera och dessutom skickar jag knappt inte ett enda sms…

Antalet followers har under hösten gnetat sig över, i mina ögon, högst respektabla 500. Men det finns förstås riktiga fantomer även i Sverige som har det gånger tio i antalet followers.

Det var lite korta fakta i olika riktningar av mitt digitala liv. Det finns en hel del mer, men det får vara den här gången.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,