Food for life

Att det kan vara en stor kamp att få i sina barn mat i någon form och variation kan säkert de allra flesta av oss småbarnsföräldrar intyga. Det går i vågor och innebär makaronveckor, yoghurtveckor eller grötveckor.

Det allra viktigaste är ändå att inte tuta i sina barn en massa märkliga kostråd som går ut på att fett är livsfarligt och till varje pris ska undvikas.

Om detta bloggar Kostdoktorn och ger skrämmande exempel på hur det ser ut bland våra barn och deras inställning till fett:

"Ett exempel på tänkbara svar från ett duktigt skolbarn i fjärdeklass:

  • Inget fett på smörgåsen
  • Ingen ost på smörgåsen, bara grönsak eller frukt (?) ovanpå.
  • Väljer bara lättmjölk
  • Använder aldrig grädde eller creme fraiche
  • Med mera

Fettfacit: Du äter lagom mycket fett.  Grattis!

Vad gör vi med våra barn?

Skall vi verkligen förvånas när de sen får ätstörningar, om vi lär tioåringar att inte ens våga äta lightost?"

Som sagt; vad gör vi med våra barn om det är så här attityden till mat ser ut när de är tio år?

Uppgiften är inte att exkludera en lång rad delar av kosten utan att klara av att variera den och anpassa den i takt med tiden.

Inte är det lätt, låter möjligtvis pretentiöst och högtravande, men är likväl fullkomligt nödvändigt.

Andra bloggar om: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *