Det var inte bättre – teknikutvecklingen är vår vän

Den del av den mänskliga nostalgin som inbillar våra hjärnor att det mesta i vår vardag var bättre förr lurar oss nästan alltid.

Det vi ser som bättre förr är oftast bara det vi minns. Allt det andra har vi förträngt och den förträngda delen är som en stor soptipp vi dolt med ett tunt jordlager.

Exakt så är det också med den revolution som ny teknik innebär. Vi testar och vi gör saker i dag som vi kommer att skaka på huvudet åt om 20 år och undra hur i hela världen det var möjligt. Men det finns inget som helst tvivel om att tekniken som finns och som fortsätter att utvecklas i grunden är en möjlighet att leva ett bättre liv idag än vad vi gjorde igår.

Om exakt detta handlar en alldeles lysande text på DN som är skriver av Karin Zingmark som är marknadschef på Microsoft. Den ska ni bara läsa!

I dag erbjuder tekniken oss människor att jobba var och när vi vill. Oavsett om vi sitter vid köksbordet, på ett café eller på ett kontor. Vi har, rent tekniskt, möjligheten att ta mötet via Skype istället för att sitta i bilköer, vi kan beta av mail från köksbordet för att hinna med dansuppvisningen och det går utmärkt att sätta ihop presentationer och skriva ihop mötesanteckningar när man sitter på bussen. Det är ju tack vare tekniken och tack vare arbetsgivare som förstår möjligheterna med denna som vi kan få våra livspussel att gå ihop!

Om jag själv inte hade haft en bra arbetsgivare och den möjlighet som jag har att arbeta hemma, planerat eller oplanerat om exempelvis ett barn är sjukt, så skulle min tillvaro utan tvivel ha varit en mycket större kaos-, stress och ångestdrivande tillvaro än vad det blir när ny teknik hjälper mig att ändå lösa nästan allt hemifrån.

Teknikfientlighet är en av vår tids största faror för fortsatt utveckling. Vi borde istället behöva prova ännu fler och nya idéer för att skapa en ännu bättre framtid. Inte minst behöver många, både chefer och arbetstagare, inse vilka möjligheter som redan finns.

Detta är inlägg 87 av 100 i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 2016-03-01.