Den officiella Håkan-veckan är här!

Egentligen har jag väntat i två år på det som stundar på söndag.

håkan-2016

Jag kan fortfarande komma ihåg den regelrätta ångest jag kände av att läsa upplevelserna och bilderna från alla de som var på plats i juni 2014 och såg Håkan Hellström genomföra sin redan klassiska spelning inför ett bokstavligen fullsatt Ullevi i Göteborg.

Den kvällen omvände han även sådana som tidigare tyckt att det han gjort var ganska miserabelt. Den kvällen var något som aldrig kommer igen och samtidigt så är det lite som Håkan själv sjunger; man måste dö några gånger innan man kan leva. Håkan själv sammanfattade det med de här orden:

Det här var min stora stund på scen. Hur senil jag än blir kommer jag aldrig att glömma detta. Vill tacka alla som kom, alla som tältade, alla som sjöng o dansade o delade det här med mig o bandet. Stor kram till allihop! Håkan

För två år sedan dog jag en smula över ångesten att inte kunna vara där och uppleva. I år är det dags att leva och uppleva allt på plats den andra konserten.

Även om det var Håkan stora stund på scen den gången så återvänder han nu för två nya stora stunder.

För jag tror nämligen inte att han har lämnat något åt slumpen den här gången heller. Han har planerat och övat inför detta sedan tidigt i våras och jag är full av tro och utan tvivel om att det blir alldeles, alldeles magiskt även den här gången.

Jag har varit Håkan-frälst från första stund, sedan 2000 när Känn ingen sorg kom ut. Det är många som under resans gång fått falla till föga och inse hans storhet. Kanske borde de som fortfarande inte insett denna storhet ha fått en specialinbjudan till helgen för att bli lika knockade som jag vet att andra tvivlare har blivit.

Oavsett andra som såg honom senast och oavsett vad andra tycker om honom så är det här min officiella Håkan-vecka!