Miljöpartiet visar upp sin oduglighet i full blom

Miljöpartiet fick för snart två år sedan möjligheten att vara med och regera vårt land tillsammans med Socialdemokraterna.

Man kan väl säga att det har gått sådär för partiet sedan september 2014 och man har fått genomlida många bakslag och där det största kanske var när man mot sin egen uttalade övertygelse var med och drev igenom nya skärpta regler för asylsökande. Det var då Åsa Romson stod och grät och försökte bedyra att man egentligen inte ville detta.

Just att säga en sak och göra en annan har varit fallet vid fler tillfällen. Trovärdigheten sjunker som en sten.

Samma sak skedde för någon dag sedan när bostadsminister Mehmet Kaplan fick avgå. Både Romson och Fridolin talar om att Kaplan är en fantastisk politiker och att det som skedde inte hade med honom som person att göra utan var nödvändigt för att debatten stod i vägen för hans arbete.

Idag kommer det fram att partiets planeringschef på utbildningsdepartementet, Magnus Johansson, har försökt att köpslå med SVT:s Aktuellt i syfte att man inte skulle fortsätta prata om Kaplan:

– Vi pratade om logistiken kring intervjun, var den skulle ske. När samtalet var på väg att avslutas sade Johansson: ”Du kan inte tänka dig att steka den här delen om Kaplan?”, berättar Anders Holmberg.

När programledaren frågade vad han menade, svarade Magnus Johansson: ”Om ni låter bli att prata om Kaplan skulle du kunna få några tunga namn inom partiet som är kritiska mot att Khan varit nominerad.”

Anders Holmberg sade att det inte gick, varpå Magnus Johansson svarade: ”Okej, men du ska veta att vi kommer att knåda Jabar Amin under dagen. Han kommer inte att vara särskilt kritisk hos er.”

Miljöpartiet  verkar helt ha tappat fotfästet. Vad SVT:s granskning om Kaplan och hur kritiken inom partiet mot ledningen ser ut ska bli mycket intressant att se. För efter dagens samtal lär det inte bli tyst på detta även om det är det vissa inom partiet tycks vilja få fram med alla medel.

Det är första gången Miljöpartiet har den position man nu innehar och kanske är det nu den oerfarenheten verkligen visar sig i full blom.

Miljöpartiet visar upp en oduglighet som faktiskt slår det mesta jag har upplevt i svensk politik och jag tror att en sådan som Maria Wetterstrand sitter och gnisslar tänder av ilska just nu.

Det är synd att MP misslyckas så kapitalt när det faktiskt finns viktiga frågor som dom behöver finnas med för att pusha fram lösningar kring. Men då kan man inte fortsätta att ha tomtar som inte rakryggat kan stå för någonting att leda partiet.

Detta är inlägg 51 av 100 i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 2016-03-01.