Twitter har gått från vardagsrum till bunker

För bara några år sedan var Twitter en av de saker jag kollade av direkt varje morgon tillsammans med mailen, Facebook och några nyhetssidor. Det var kommentarer på vad man själv tweetat dagen före och retweets och likes.

Twitter var en naturlig plats för att ta del av nyheter, ställa frågor till i stort sett vem som helst och faktiskt få ett svar i dom allra flesta fall.

På fredagar och lördagar, eller vilken annan dag som helst när det sändes ett tv-program till en bred publik, så,var Twitter som ett enda stort vardagsrum där ens egna kommentarer blandades i ett enda stort digitalt vardagsrum som på riktigt kändes som en gemenskap.

Jag vet inte exakt när det skedde. Kanske någonstans under supervalåret 2014? Men idag är i alla fall inte Twitter längre i närheten av att fylla den plats i min vardag som det gjorde. Idag är det svårt att få någon respons på vare sig egna tweets eller frågor till andra. Något vardagsrum på helgkvällar är det inte alls på samma vis som det en gång var.

Istället är det en större dryghet och ovilja att ens bemöda sig att svara på enkla frågor. 

Numera har Twitter en ganska perifer plats hos mig. Jag är inne någon gång i veckan men fångas aldrig längre av det som en gång var så spännande och intressant.  Kanske beror det på att jag ändrat mig men känslan när jag läser vad andra tycker så är det snarare ett nytt och tråkigare klimat i det som en gång var mitt andra vardagsrum..