Tänk att jag dissade Zara Larsson från början!

Ibland krävs det en del för att omvärdera inställningen till en artist. Vid andra tillfällen är det enklare.

Ett sådant exempel är Zara Larsson som med sin allra första hitlåt Uncover drev mig fullkomligt till vansinne varje gång jag hörde den. Min kommentar om den på Facebook för tre år sedan säger allt:

Måste säga att “Uncover” med Zara Larsson är den mest enerverande hitlåten i mannaminne. Jag får panik när jag hör henne stöta ur sig den.

Trots denna dåliga start så krävdes det inte mer än nästa låt med henne innan omvändelsen kom och efter det går det faktiskt inte att värja sig ifrån vare sig hennes musik eller det hon i övrigt säger och gör.

Även om jag inte är målgruppen kan jag inte låta bli att lyssna på hennes pod “Den fantastiska resan”. Hennes Sommar från förra året var ett av de bättre 2015.

ZaraLarsson

Jag kan inte heller låta bli att följa hennes vassa kommentarer om olika företeelser i samhället som hon har fått utstå mycket skit för. Det är inte alltid så att det blir rätt, men hennes orädda grundinställning och hennes vägran att kompromissa med gamla ingrodda ideal och förutfattade meningar är grymt. Inom artist-Sverige tror jag att man får gå tillbaka till mitten av 90-talet när Robyn slog igenom för att hitta en lika stark ung kvinna.

Zara Larsson är en grym förebild för unga tjejer och kvinnor. Hon är dessutom en grymt begåvad artist som bara står på tröskeln till en karriär som utan tvivel kan ta henne ut i världen som en riktigt stor stjärna.

Att jag från början dissade henne på det viset jag bevisligen gjorde är inget jag skäms för så sett. Låten är fortfarande oerhört jobbig och påfrestande. Men nästan allt hon har gjort efter detta är verkligen grymt på alla tänkbara sätt och vis.

Zaras blogg

Zara på Twitter

Zara på Instagram