Blogg 100 – utmaningen som tog död på mitt bloggande

Någon gång, i en tid inte allt för långt tillbaka i historien, var ett blogginlägg om dagen den allra mest självklara sak i världen för mig att “producera”.

Det kunde bli både två och tre om dagen när det var som värst under glansdagarna mellan 2005-2010. Det var på den tiden när bloggandet var nytt och hade sin mest framgångsrika era ett till genomslaget i sin helhet. Nu är bloggen ett av alla sätt att förmedla sina tankar och åsikter på och ingen kan väl längre påstå att en blogg i sig rent allmänt revolutionerar speciellt mycket.

Bloggandet avtog sakta med säkert när vi var inne på 10-talet och nådastöten för min del kom när jag 2013 antog utmaningen Blogg 100. Jag genomförde det hela och skrev mitt hundrade inlägg på lika många dagar den 3 maj 2013. Någonstans där hade också nästan all min energi och lust att blogga runnit ur mig.

Efter detta har jag lyckats prestera runt 50 blogginlägg på den här bloggen på snart 3 år och till det runt 150 inlägg på min andra blogg som helt fokuserar på löpning och träning.

Man skulle kunna säga att jag 2013 övergick ifrån att ägna min tid åt att blogga på den här sidan, med fokus på politik och samhällsfrågor till att fokusera på min träning och den bloggen som tillhör det intresset. Man skulle också kunna säga, vilket jag egentligen tror är närmre sanningen, att jag helt enkelt tröttnade på den svenska debatten och det politiska klimatet som jag befann mig nära i mitt skrivande och som jag från tid till annan hade starka intentioner att bli en ännu större del av.

Nu skriver vi 1 mars 2016 och någonstans gör jag ett naivt försök att kicka igång den här bloggen igen. Det blev fem inlägg under hela förra året och nu har jag alltså satt upp mig på listan för att skriva hundra inlägg på hundra dagar.

Ni hör ju själva hur liten chansen är att det ska gå i lås? Att ge sig på ett upplivningsförsök med samma utmaning som för tre år sedan dog död på densamma…

Det kommer inte att bli ett bloggande om dagliga aktuella händelser på det vis som jag en gång i tiden ägnade mig åt. Det kommer inte heller att vara så renodlat inriktat på politik och samhällsfrågor utan texter med betydligt större variation. En del längre texter och säkert ganska många som inte kräver så mycket energi att få till. kanske kommer jag också att återanvända en del texter ifrån min träningsblogg.

Vi får se hur det går, men jag är i alla fall med från starten av Blogg 100 och fortsätter därmed mitt bloggande som trots variationer i antal inlägg har pågått i drygt 11 år nu sedan starten i januari 2005.