Svensk politik är inne i en återvändsgränd – låt Alliansen falla sönder

Vi har en Alliansregering som sakta men säkert tappat vitaliteten på samma vis som sossarna gjort med för många år i regeringsställning.

Vi har ett socialdemokratiskt parti som rent retoriskt försöker framställa sig som om man har en politik som kommer att ta hand om de problem Alliansen påstås vara skyldiga. I verkligheten är det en politik som inte mer än i det lilla kommer att förändra något.

Vi har också ett främlingsfientligt misshöjesparti som i takt med vad ovan partier gör, eller snarare inte gör, stadigt växer sig starkare.

Det är helt enkelt ett politiskt marginalspel i mittens rike där det skiljer mindre än någonsin mellan allianspartierna, S och MP.

Så länge det enbart handlar om vad Socialdemokraterna kommer att genomföra efter en valvinst om ett år är jag därmed inte speciellt orolig. Den stora frågan är vem man vill, eller kanske snarare, tvingar regera tillsammans med?

Med tanke på detta så är jag inne på att det allra bästa som kunde hända svensk politik totalt sett just nu vore att Alliansen gick i graven så att alla de partier i denna tillsammans med S och MP fick se till att engagera sig på allvar för att både hitta verkliga politiska visioner och dessutom tvingas anstränga sig att samarbeta med andra partier än de som varit fallet under ganska många år nu.

Jag trodde att MP var mogna att bli ett parti som kunde röra till det lite i Allianssammarbetet, men dom har snarare tagit flera kliv bort ifrån något sådant efter bytet av språkrör.

Så som det nu ser så serveras ett ökat stöd för Sverigedemokraterna på ett silverfat när sex partier slåss om samma boll i mitten.

Jag undrar bara hur lång tid det kommer att dröja innan C, FP  och KD på allvar ställer sig vid sidan om Moderaternas dominans i regeringen och ger ett utrymme att få in lite syre i deras samarbete?

Jag undrar också hur länge människor som tror att Socialdemokraterna står för en stor förändring kommer att göra det?