Tilltron till socialdemokratin har definitivt inte ökat #blogg100

Jag har inte följt den socialdemokratiska kongressen i detalj, men jag har gjort det via ett antal olika socialdemokrater.

Det jag har läst och hört är dock inget som på något vis är tecken på ett parti som nu lyckas skapa en stabilitet och bra grund att bygga sin egen, och i förlängningen Sveriges, framtid på.

Man tar beslut i vinstfrågan som öppnar upp för en enorm ovisshet i en fråga som handlar om symbolik utan vettig verklig förankring. Precis som jag sagt innan så är ROT uppenbarligen okej, men RUT är fult. Partiets syn på vinster i välfärden följer samma mönster – det är i områden där kvinnor är dominerande som skruvarna ska dras åt. På vilket vis ger detta kvinnor större möjligheter?

Jag ska under morgondagen när kongressen väl är slut försöka göra en lite djupare analys av vad som kommit fram under deras dagar i Göteborg. Men av det jag hittills tagit del av  är jag inte imponerad av.