Reinfeldt klarar inte av att vara både supporter och statsminister #blogg100

Hot inom svenska fotboll är ingenting nytt och både ledare och tränare har känt sig tvingade att sluta sina jobb i många svenska klubbar de senaste åren. Om detta kan man har sina åsikter och dom flesta ser det givetvis som oacceptabelt.

När nu hoten drabbat tränare och ledare inom Djurgårdens IF efter en skral start på fotbollsallsvenskan, och dessa personer med omedelbar verkan lämnat sina uppdrag, så är det ytterligare en klubb i raden som tvingas hantera detta. Lika oacceptabelt som när det gällt Örgryte, AIK eller någon annan förening i svensk fotboll.

När Fredrik Reinfeldt, som uttalad djurgårdssupporter, på en presskonferens tar upp just detta så anser jag att han i sin roll som statsminister sätter helt fel fokus på det hela.

Det är inte fel att uppmärksamma vad som sker i form av hot och eventuellt våld mot ledare i svensk fotboll. Men det är mycket märkligt när Fredrik Reinfeldt som djurgårdare, och i sin roll som statsminister, kallar till presskonferens för att tala om att en gräns är nådd.

Gick den gränsen vid att hans egen förening drabbats av samma sak som andra tidigare gjort. Klarar han känslomässigt inte av att hålla isär sig själv som supporter med den som statsminister?

Jag kan nämligen inte se att det är någon annan gräns som är nådd än att det nu är statsministerns förening som är drabbad. Hade hans engagemang i frågan visat sig på samma sätt vid något av de andra liknande fall som har funnits skulle jag inte reagerat på samma vis.

Men nu smakar det ärligt talat inte bra och det är få frågor den senaste tiden som han har varit så snabb på som just den här som uppenbarligen ligger honom mycket varmt om hjärtat helt plötsligt.