Håkan! #blogg100

Jag vet inte om det var en släng av sentimentalitet, det underbara vårvädret eller något annat som påverkade mig.

Jag vet bara att då jag satt där på hundraettans buss ut ur Göteborg, när Facebook-uppdateringen om att Håkan Hellströms nya album fanns på Spotify kom idag på eftermiddagen, och jag började lyssna på låt efter låt så var det med en känsla som var överväldigande.

Jag skiter i att han inleder “Valborg” med att sjunga “änglarna har åkt på pisk gårdarna är grönsvarta” – med sin musik får han hålla på vilket lag han vill. Den är på en nivå som få svenska artister har lyckats att hålla i så många år och på så många album i rad.

När han i “Du kan gå din egen väg”, som är en flirt med Fleetwood Macs “Go your own way”, med stammande röst hyllar modet att följa hjärtat och att ge sitt stöd åt den som gör detta är det så att tårarna nästan letar sig fram.

Jag har även omvärderat den första singeln “Det kommer aldrig va över för mig”. Den har  växt rejält och är en av skivans starkaste låtar.

Sammantaget är det redan efter några timmars lyssnande ett album som definitivt är det bästa svenska hittills i år och som kommer att ligga långt upp över det allra bästa för hela året.