En gåta hur Socialdemokraterna missar grundläggande kontroll #blogg100

Jag har följt den senaste veckans rapportering och utveckling om Omar Mustafa . I vilka sammanhang han har befunnit sig, vad han själv har sagt och vad som sagts om honom till valberedning och partisekreterare innan han förra helgen valdes in i partistyrelsen för Socialdemokraterna.

Utan minsta tvekan skulle jag vilja påstå att det handlar om ett dåligt arbete ifrån ett antal olika delar inom partiet som inte har gjort ett tillräckligt bra förhandsarbete och inte heller tagit de påpekanden och ifrågasättanden som kommit om Omar Mustafa på allvar.

Jag tycker att det är extremt märkligt hur Socialdemokraterna kan försätta sig i en situation likt denna med tanke på vad som har skett de senaste åren. Man borde inte minst ha den slutna processen och det kapitala misslyckandet i samband med att Håkan Juholt blev partiledare i färskt minne.

Den gången var det Berit Andnor som bar ett tungt ansvar. Den här gången är det valberedning och partisekreterare Carin Jämtin som fått information om det tvivelaktiga i Omar Mustafas nominering.

Om man inte visste bättre kunde man få för sig att det är viktigare att klia rätt rygg än att vara rätt person för uppdraget som gäller.