Vem betalar för arrangemangen på Friends Arena? #blogg100

Visst är det fantastiskt praktiskt med arenor som klarar av så vitt skilda arrangemang som nya Friends Arena i Solna gör!

Melodifestivalen i lördags, nu fylld av vatten som fryser till is för bandyfinaler i helgen som kommer och en vecka efter det VM-kval i fotboll mot Irland. Innan isen är spelad på och den har smälts bort för att sedan kunna spela fotboll på vår nya nationalarena så är det imponerande. Hoppas att teorin håller i praktiken.

Samtidigt så undrar jag lite hur ekonomin för det hela ser ut egentligen. Att arrangera melodifestivalen inser jag ingår i det normala för en sådan arena och givetvis likaså en VM-kvalmatch i fotboll. Men att spola in vatten som fryses till is för att spela bandy i ett par dagar låter som en enormt dyr historia för en i sammanhanget relativt liten sport som bandyn. Bandyförbundet har ett 5-årsavtal med Friends Arena och jag skulle mycket gärna vilja se hur den ekonomiska kalkylen för detta ser ut.

Vem står för kostnaderna och hur fördelas dessa? Hur ser garantierna ut från arrangören och vilka försäkringar kan samma arrangör ge Fotbollförbundet inför en i sammanhanget mycket viktigare match i VM-kvalet i fotboll?

 

Inlägg #049 från mig i #blogg100 som är ett initiativ av Fredrik Wass.