QR-koder är ett jävla skit, men nu har Socialdemokraterna baxat dom ända hit #blogg100

Jag ska från början säga att jag aldrig har förstått det magiska med QR-koder och har i de sammanhang jag testat det inte givit något vettigt mervärde.

Det är möjligt att det i sitt rätta sammanhang, och på ett genomtänkt sätt, skulle kunna vara just något som skapar andra dimensioner. Men jag är skeptisk.

När då Socialdemokraterna meddelar att årets 1 maj-märke pryds av en QR-kod som ska ge all information om första maj, aktuella politiska förslag och flera spännande överraskningar så blir man givetvis nyfiken på vad det är sossarna har hittat på som inte har gjort QR-koder till någon större succé tidigare.

Jag fortsätter att vara starkt skeptisk och undrar om det inte är någon som lyckats pracka på Socialdemokraterna idén om något som sannolikt aldrig någonsin kommer att bli ett hjälpmedel som ger oss mervärde på allvar.

Jag menar; om tron på sociala medier som ett stort hjälpmedel för politiska partier kanske har varit kraftigt överdriven från tid till annan så är det väldigt svårt att se hur QR-koder skulle vara da shit för svensk politik.

 

Inlägg #057 från mig i #blogg100 som är ett initiativ av Fredrik Wass.