Apple befäster greppet om familjen #blogg100

Det första steget in i sekten togs sommaren 2008 med en iPhone 3. Det var ingen dator, men det var något som blev en rejäl aha-upplevelse om ett varumärke som så många andra rent religiöst hade pratat om.

Den innovationsgenialitet, enkelhet och funktionalitet som Apple lyckades med  när iPhone introducerades lyfte fram Apple både till ekonomiska framgångar men även som ett alternativ för många som innan inte valt dom.

Innan detta hade jag haft enormt många olika mobiltelefoner och kikade hela tiden på vilken jag ville köpa nästa gång. Den enda fråga jag ställer mig idag är när jag ska byte min iPhone till en iPhone.

Trots detta så har det dröjt innan Apple-familjen har utökats här hemma. Även om samtliga familjemedlemmar har varsin iPhone så dröjde det till förra året innan vi köpte en iPad och en Apple TV-box.

Ipaden används mycket för att titta på TV och film i sängen och för att spela upp musik från Spotify via Apple TV till stereon med Airplay. Faktum är att just Apple TV-boxen, som är extremt prisvärd, är guld värd just för musik och film från andra enheter.

Idag togs det slutliga steget när det även på datorsidan sker ett skifte från PC till Mac när vi inhandlat en MacBook Pro.

Det finns hela tiden rykten om att Apple efter Steve Jobs bortgång successivt kommer att tappa greppet när de makalösa produkter som har hans signum istället är något som ska tas fram av andra. Det är möjligt att vi kommer se detta, men som helhet kan jag idag inte se något annat varumärke som kan konkurrera med Apple.

I alla fall så har Apple idag befäst och nästintill skapat en monopolställning i vår familj.

MacBook Pro är välkommen och vi ser fram emot ett långt och troget förhållande.

 

Inlägg #058 från mig i #blogg100 som är ett initiativ av Fredrik Wass.