Volvo, Mando Diao och Gustaf Fröding är galet bra tillsammans #blogg100

Det är sällan som jag numera ens tittar på TV-reklam. Oftast byter jag kanal eller ignorerar den helt enkelt.

Men en aktuell reklamfilm har fått mig att stanna upp varje gång den visas.

När Volvos reklam för nya V40 drar igång med Mando Diaos “Strövtåg i hembygden” så tittar jag varje gång och är fascinerad över hur det verkligen finns en känsla i den som nästan gör mig beredd att åka och titta på en ny Volvo.

Ni har säkert sett den, men här är den i alla fall:

Just Gustaf Fröding är en man som var en naturlig del i min skolgång från klass 4-6. Min lärarinna Böret Koppfeldt var uppväxt i Arvika i Värmland och Fröding tillsammans med Selma Lagerlöf var två värmlänningar som vi fick höra mycket om under de här tre åren.

Inlägg #017 från mig i #blogg100 som är ett initiativ av Fredrik Wass.