Vart femte barn #blogg100 #vartfemtebarn

Jag har inga barn ihop med IOGT-NTO i övrigt, men den kampanj som man bedriver den här veckan är en självklarhet för mig att uppmärksamma.

Det handlar om att uppmärksamma alla de barn som lever i familjer där deras mamma eller pappa är missbrukare och därmed påverkar barnens möjligheter att få den uppväxt de har rätt till.

Precis som Anna Carlstedt är jag en av dom som under min uppväxt levde med just denna enorma begränsning som tog så stor kraft ifrån så många andra saker som är viktiga för ett barn. Om detta har jag skrivit ett antal blogginlägg – bland annat det här.

Man behöver inte vara förbudsivrare i övrigt för att ändå kunna ställa upp för den här kampanjen. Den heter precis som min rubrik Vart femte barn och det kopplas givetvis till att minst vart femte barn i vårt land alltid eller tidvis lever under de här omständigheterna.

Vart femte barn

Inlägg #020 från mig i #blogg100 som är ett initiativ av Fredrik Wass.