Ska Billström verkligen leda Moderaternas förnyelse av integrationspolitiken?

Som Kent Persson hävdat tidigare så håller hans moderata parti på att arbeta med idéer för att till hösten, på partiets stämma, lägga fast politiken inför valet nästa år.

Nu har man även, som av en händelse, kommit på att integrationspolitiken nog behöver tas en titt på.

“Det är en av de frågor som människor ser som en utmaning och ser med oro på. Vi måste ta problemen på allvar” säger Kent Persson.

Därför tillsätts en arbetsgrupp, under ledning av migrationsminister Tobias Billström, som ska ta fram partiets nya integrationspolitik.

Tobias Billström har många förtjänster. Bland annat är han sannolikt efter Carl Bildt den politiker med störst förmåga att utan att svara på de frågor som ställs ändå komma undan i det mesta han ansvarar för. Han är oavsett bedömning av vilken politik som förs en oerhört skicklig minister.

Men att han som minister ska leda sitt partis förnyelse inom det område han själv sitter att ansvara för tycker jag är ett mycket märkligt val.

Om det fanns en stor tanke om att vända på stenar så borde självfallet någon annan varit personen att leda detta arbete.

Om det fanns visioner i uppdraget så skulle givetvis direktivet även innehålla en ambition att kunna bemöta den oro ute i landet som är grogrunden för Sverigedemokraternas opinionsframgångar.

Jag kan inte se hur detta skulle komma ut ur en arbetsgrupp ledd av på området ansvarig minister. Jag hoppas bli överraskad, men jag tror det inte…