Deltagarna i “Så mycket bättre” 2013

Vid sidan om juldagens trista utfyllnads-avsnitt av Så mycket bättre så har TV4 lyckats ta tillvara denna briljanta programidé på ett mycket bättre sätt än säsong 2.

Det som då blev korthugget och mycket tristare än första säsongen har nu på ett helt annat sätt givit fokus tillbaka på artisterna och musiken.

Totalt har Miss Li varit lysande och i en klass för sig. Darin och Maja tätt i rygg på varandra därefter. Störst överraskning har faktiskt Uggla varit som lyckats visa en annan sida av sig själv, långt ifrån den fasad vi känner sedan tidigare, och med versioner av vissa låtar som varit lysande. Inte minst Jag och min far var tagande…

Sylvia Vrethammar och Pugh Rogefeldt har inte alls imponerat och Olle Ljungström har, tyvärr får jag säga, visat att han passar bäst för sin egen musik.

Inför 2013 är spekulationerna redan igång och Björn Skifs sägs vara stor favorit hos folket.

Om jag själv ska uppdatera mig och mina egna favoriter, utifrån tidigare listningar och nya influenser så ser mina namn ut så här:

  • Amanda Jenssen / Helen Sjöholm
  • Toni Holgersson / Magnus Carlson
  • Titiyo / Anna Ternheim
  • Håkan Hellström / Peter Jöback
  •  Mauro Scocco / Peter LeMarc
  • Tommy Körberg / Howlin’ Pelle Almqvist
  • Robyn / Lykke Li

Huvudnamn i fetstil och alternativ därefter. Givetvis finns det många andra namn som jag vill se, men mixen av olikheter ger detta. Ulf Lundell, Sven-Erik Magnusson, Neneh Cherry och Sara Isaksson är några namn som jag inte hade protesterat mot en sekund. Markoolio, Eric Saade och Sanna Nielsen är namn som jag absolut hoppas slippa se nästa höst.

Som förra året undrar jag; hur ser din egen “sjua” ut?