Det är ingen annan som avgör om Du är svensk

Precis som andra konstaterar så har Sverigedemokraterna haft sin tuffaste vecka enormt länge. Det är Expressens förtjänst att problemen briserade i och med den film som man skickligt använt för att spela bort tre riksdagsledamöter, åtminstone tillfälligt, från riksdagen och en seriös debatt. Men i grunden handlar det om att verkligheten har trängt sig upp över den polerade yta som partiet under Jimmie Åkessons ledning så skickligt har lyckats förmedla.

Peter Wolodarski skriver en mycket läsvärd ledare i dagens DN. Framför allt är det läsning för alla som säger sig sympatisera med SD och ändå säga sig inte vara främlingsfientlig.

Även om det “bara” handlar om kritik mot hur svensk integrationspolitik ser ut så kan ingen som har lagt eller funderar på att lägga sin röst på SD göra det utan att också inse vad partiet står för egentligen.

Det handlar om att peka ut vem som är svensk, vem som ska passa sig och vilka som ska ut ur landet enbart baserat på utseende och blodsband i första, andra, tredje eller ännu tidigare led.

Det håller inte längre att köra det utslitna “jag är inte rasist, men…” om SD.

Deras linje är klarlagd ännu tydligare nu. Erik Almqvists ord till Soran Ismail ringar in vad det hela handlar om: “ Du är inte svensk. Det här är inte ditt land. Det är mitt land”.

Fundera på det riktigt noga innan du i nästa val ens snuddar vid tanken att lägga din röst på ett parti med företrädare som vill peka ut vem som kvalificerar sig att vara svensk. Gör du ändå det så finns risken att det är din granne, arbetskamrat eller till och med du själv som en mörk dag pekas ut att inte vara svensk och få ta konsekvenserna av det genom restriktioner i vardagen som mildaste “straff”. Var det sedan kan sluta vet ingen…