Försäkringskassans uppmaning att söka bostadsbidrag suger rejält

Oftast brukar jag zappa, surfa eller göra något annat när det blir reklam på TV. Igår gjorde jag inte det i reklampausen för Solsidan. Det borde jag ha gjort om jag inte velat bli rejält upprörd.

Orsaken var Försäkringskassan och deras reklamfilm om bostadstillägg där man med fokus på en tjej i ett kollektiv som tröttnat på att bo tillsammans och rubriken “Är du redo för något eget?” följer upp detta med en röst som säger “Se hur mycket du kan få i bostadsbidrag och ansök direkt på Försäkringskassan.se”.

För mig är det upprörande hur det ens är möjligt att komma på tanken att göra en TV-reklam som går ut på att uppmana människor att söka bidrag.

Försäkringskassan har viktiga uppgifter att fylla.

Att bedriva kampanjer för att få folk att söka bidrag är inte en av dessa.