Nu är FRA där vi visste att det skulle landa

Att säga vad var det jag sa kan vara lätt att påstå med facit i hand. Men när det gäller FRA-lagen så är vi många som unisont kan utbrista vad var det vi sa på mycket goda grunder.

Om inte annat visar den granskning som har skett av Försvarets Radioanstalt att det inte finns rutiner och att det lämnas ut information utan att så borde ske.

Som om inte FRA:s nuvarande mandat vore nog så är ambitionen från regeringen och Socialdemokraterna att Säpo och Rikskriminalen ska få beställa spaning från FRA.

Till detta har vi sett rapportering om att polisen tar hjälp av privata bolag som säkrar bevis och tar fram underlag som sedan ligger till grund för domstolar att ta ställning till och vad som sker i USA med SOPA och PIPA.

Den del kan vi påverka mindre än annat, men just FRA och det som helt ligger i händerna på våra politiker borde snart någon med position att göra skillnad ta tag i. Eller vad säger Centerpartiet med Annie Lööf i spetsen?

Det känns inte som om vi är inne i den mest lysande tiden för personlig integritet och möjligheterna att fritt uttrycka sig och demokratiskt sprida sitt budskap över bygden och världen.