Granskningen av Juholt var befogad

Det har sagts mycket och kommer att studeras och talas än mer om de senaste veckornas tuffa granskning av Håkan Juholt.

Men en sak är säker och det är att i stora drag så är det en fullt befogad granskning som har skett och de som nu går omkring och muttrar över att det var ett obefogat drev utan proportioner tycker jag ska ta sig en rejäl funderar över var problematiken grundar sig.

Det är för mig en fullkomligt befogad granskning som har skett och där det fortfarande finns frågor som inte givits svar fullt ut på. Att det sedan kan finnas avarter i medias sätt att hantera det går inte att avfärda.

Men det är vare sig media eller svenska folket som genom en hetsig bevakning har försatt Juholt och det socialdemokratiska partiet i det läge man nu befinner sig i. Det är Juholt själv som har gjort det samtidigt som ett stort ansvar vilar på den valberedning som tog fram honom som det enda alternativet tidigt i våras.

Om man då hade gjort sitt jobb så kunde den senaste tidens gransnkning ha kunnat undvikas.

Om man också hade insett vilka kvalitéer Håkan Juholt verkligen har, och som han själv också tydligt uttryckte, så skulle man redan då försett honom med resurser att omge sig med människor som på rätt sätt kan avlasta och ge stöd i mer eller mindre svåra frågor och avväganden.

Nu sker det efter ett halvår med ett antal svajiga historier, både politiskt och nu senast privatekonomiskt, och tiden får utvisa om det var i tid eller om misstagen inte går att reparera fullt ut.

Utan att dra några som helst paralleller i övrigt till fotboll så är det svenska landslaget ett tydlgit exempel på att det inte räcker att ha med en av de bästa i laguppställningen om det inte synkar med övriga i teamet.

Att försöka lägga över fokus på att problematiken som Socialdemokraterna nu står i är medias fel är jag fullkomligt övertygad om är en näst intill hundraprocentigt felaktig taktik av besvikna socialdemokrater.