Textliker – bidrag till skribent och välgörenhet på samma gång

Det där med att tjäna pengar på att blogga kräver en hel del och kanske är ämnesvalen och inriktningen på bloggen mest avgörande.

Att blogga om politik och samhällsfrågor är inte på något vis en nisch som är luktrativt även om det säkert är så att de allra största även inom det här området kan dra in lite pengar.

Tjänsterna för att få in pengar är många. Google Adsense, Tradedoubler och vad det nu kan vara.

För min del skulle jag uppskatta det till att de blygsamma summor som kommer via annonsklick varje år i bästa fall ger ett bidrag till hälften av vad domän, webhotell och bloggplattform kostar mig varje år. Samtidigt har jag inte heller trott att detta är något jag skulle tjäna pengar på.

En ny tjänst att kunna få in ett bidrag till sitt bloggande genom som jag upptäckt är Textliker där man helt enkelt, via en bildannons eller textannons, kan be sina läsare att skänka 10 kronor via ett sms och där denna summa fördelas mellan Textliker, telefonbolaget, mig själv och en del till välgörenhet.

Vilken välgörenhet som pengarna går till är något som man får avgöra en gång per kvartal.

Jag tycker att tanken är god, men det jag kan samtidigt tycka är att man själva borde få styra över fördelningen av de pengar som tillfaller mig själv och som går till välgörenhet.

Den fasta fördelningen nu är 50% till mig, 15% till välgörenhet, 32% till telebolaget och 3% till Textliker.

1,50 av 10,00 till välgörenhet kan jag känna vara lite snålt om man som bloggare skyltar med att pengar går till välgörenhet.

Om jag får in några pengar via den här tjänsten så lovar jag att skjuta till så att hälften av min andel och välgörenhetsandelen på totalt 65% ska gå till välgörenhet.

Kommer det in 10 kronor så ska 6,50 fördelas lika mellan mig och välgörande ändamål. Förutom 1,50 av en tia som Textliker slussar vidare så kommer jag att betala in ytterligare 1,75 per tia så att välgörenheten uppgår till 3,25.

Förutsättningen är att någon väljer att SMSa TEXTLIKER KJELLBERG till 72120. 

 

image from d.pr