Robert Collin, part III – nu pratar han road rage

Efter den första delen, den om regeringens ansvar för Saab, och den andra delen, den om att barn i trafiken är som skatungar, så ger oss nu Aftonbladets Robert Collin den tredje delen av hans verklighetsfrämmande syn på världen.

Den här gången handlar det om att vi blir så mycket argare på människor omkring oss när vi kör runt i våra bilar.

Aftonbladet "granskar" med bistånd av Collin vad som som kallas road rage och som enligt tidningen redan skördat flera dödsoffer i Sverige. Det är en del i granskningen av den svenska sommartrafiken uppger man.

Det är givetvis inget annat än tragiskt när en människa får sätta livet till på grund av att en annan bilist totalt tappar fattningen och slår ihjäl honom eller henne. Inget snack om saken.

Men därifrån till att låta detta vara en del av granskningen av den svenska sommartrafiken och låta Robert Collin, på fullaste allvar dessutom, en hel krönika beskriva detta som ett stort samhällsproblem är under all kritik och urholkar fullständigt all trovärdighet för epitetet granskning i Aftonbladet.

Det är inte så att vem som helst går ur sin bil och slår ihjäl en annan människa och att detta skulle kunna kopplas till att vår bil är vår borg och där får vi utlopp för våra aggressioner.

Det spelar ingen roll om vi i bilen skriker idiotjävel efte en bilist som gör något korkat eller om vi tänker detsamma om någon på Konsum. Den som kliver ut ur sin bil och slår ihjäl en annan människa är sjuk i huvudet och kan inte användas som ett exempel på ett verkligt problem värt att ta på allvar.

Det är den tredje delen av Robert Collin på en månad. Låt oss hoppas att det stannar vid en trilogi. Har Aftonbladet givit alla journalister med någon form av verklighetsförankring långledigt i sommar eller är nyhetstorkan på deras redaktion värre än någonsin?