Littorin i ytterligare en skramlande Aftonbladet-granskning

Aftonbladet har uppenbarligen inte tänkt att ge sig så enkelt i sin iver att publicera något som ger tidigare arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin en rejäl knäpp på näsan.

Man gjorde ivriga försök förra sommaren när ministern avgick från sitt jobb men där Aftonbladet hamnade i bakvatten när den fakta man påstod sig sitta på inte räckte till för att övertyga.

Nu gör man ett nytt försök och det är inte heller den här gången på något vis övertygande. Det är insinuationer som mest anspelar på moral än på att Sven Otto Littorin skulle har begått något som helst brottsligt. Rubriken säger "Littorin lurad av utpressare – på sexchatt" trots att texten inte innehåller något som tyder på att Littorin har blivit lurad.

Ändå hävdar Jan Helin att Littorin skulle ha ett beteende på nätet av arbetsmarknadsministern som avgjort var en allvarlig säkerhetsrisk för Sveriges regering och att detta var ett uppenbart högriskbeteende.

Det är ju möjligt att Aftonbladet den här gången har belägg och bevis för sina påståenden, även om inte mycket i dagens inledande artiklar pekar på detta.

Men finns det inte mer än antydningar om ett beteende och att en person skulle kunna ha utpressats i ett värsta scenario så kommer Aftonbladet ännu en gång att förlora i vad man själva anser är en viktig granskning.

I det här läget luktar det mer av ett försök till revanch än ett försök till seriös granskande journalistik med rejäla fakta och belägg för vad man påstår.