I Saab Automobile får man bonus för 3 miljarder i förlust

Det är ett kort och tydligt konstaterande.

Saab Automobile, med Victor Muller och Jan Åke Jonsson i spetsen, har de senaste 18 månaderna tjatat och gnällt för att få regeringen, EIB och andra att förstå det fantastiska i företagets framtid och godkänna ytterligare lån.

Företaget gick 2010 med 3 miljarder i förlust, företaget har inte haft igång produktionen på månader och personalen fick efter fördröjning med nöd och näppe ut sin senaste lön.

När det då visar sig att ledningen, med samma Victor Muller och Jan Åke Jonsson i spetsen, har fått utbetalt bonusar på många miljoner så visar det på ett fullkomligt skamligt och förtroendelöst sätt att agera.

Detta enskilt visar upp exakt det som alla för länge sedan borde han insett. Det finns ingen genuin känsla för att bygga ett Saab Automobile som på kort och lång sikt blir en framgångsrik biltillverkare i sitt segment.

Det handlar, i alla fall för Victor Muller, om att kräma ur så mycket pengar för egen vinnings skull och just därför hoppas jag vid gud, den som jag inte ens tror på, att svenska staten och vi skattebetalare inte betalar en enda krona i onödan till detta företag.