Hysén visar att pengar inte är allt

I en värld där småkillar blir proffs och tjänar, i sammanhanget, fantasisummor trots att dom inte ens varit i närheten av ett strålkastarljus som motiverar deras lön så är det skönt att höra Tobias Hysén.

Han har nu bestämt sig för att stanna i Blåvitt och signerat ett avtal på ytterligare 4,5 år.

Det är inte svårt att se ganska många andra spelare som under en säsong där man själv har lyckats bra (viket Hysén gjort) samtidigt som laget definitivt inte har levt upp till förväntningarna skulle ta chansen och dra till ett annat land, ett annat lag och ett betydande tillskott i kassan. Men det finns annat också och uppenbarligen ser Hysén i ett lite vidare perspektiv än just plånboksfrågan:

Jag har nog omedvetet varit säker hela tiden. Jag är en Göteborgsgrabb i ben och märg och jag trivs bäst här i stan […] Jag tjänar bra mycket mer än många andra och pengarna har aldrig varit det viktigaste ändå.

Jag och min familj mår bättre av att bo kvar  i Göteborg. Och det känns fantastiskt spännande att få vara med om den här satsningen som Blåvitt gör

Nu tror jag inte att han på något vis kommer att spela för kaffepengar de närmaste 4,5 åren. Han är förmodligen en av Allsvenskans bäst betalda spelare. Men jag tror att fler skulle må bra av att resonera lite mer som Hysén gör.

Inte i  första hand för att tillfredsställa en svunnen tid med snack om klubbkänsla utan för att göra det som totalt sett är bäst för dom själva. 

Pengar är viktigt. Ekonomiska förutsättningar skapar en personlig frihet och ett handlingsutrymme. Klyschan om att man inte kan köpa lycka för pengar är smärtsamt sann. Någonstans måste det gå hand i hand med vad man verkligen vill. Då är pengar fantastiskt!