Aftonbladet pressade av sin egen story om Littorin

Det tycks som om Aftonbladet inte heller den här gången har lyckats skapa en story som håller för att avslöja något av värde om Sven Otto Littorin.

När man i morse inledde det hela så sades det att det imorgon skulle komma mera. Men sedan har det, om inte unisont så i alla fall med enormt stor samstämmighet, oberoende av vem det är som uttalar sig kommit kritik mot Aftonbladet och sympati för Littorin.

Aftonbladet har valt att, i alla fall på ett antal, av sina artiklar om Littorin att inte låta visa upp vilka blogginlägg som skriver om densamma.

Att det skulle komma mer imorgon har istället visat sig innebära nu i eftermiddag och om man inte har mer än detta att komma med denna gången heller, och dessutom börja svamla om risker för rikets säkerhet med detta som grund, så har Aftonbladet med Jan Helin och Lena Mellin ännu en gång trampat rejält långt ner i klaveret.

Man försöker sig på att förklara hur det hela gick till och följer upp med Littorins olika konton som han ska ha använt när han varit inne på olika chattar för att träffa kvinnor.

Aftonbladet har lyckats skapa sin egen bild av det farliga i att en man registrerat sig med ett nickname på en sajt där man, bland annat, kan chatta med varandra och där det fullt naturligt kommer in på sex.

Vem har inte någon gång varit registrerad på en liknande sajt under annan identitet än sin egen?

Man spekulerar i risker för rikets säkerhet i ett fall där Littorin varit anonym och där "Klara86", som var en kille, inte visste något om att det var Littorin i andra ändan av cyber. Det är en egen uppdiktad James Bond-historia som Aftonbladet har kokat ihop.

Jag väntar egentligen inte på det men jag förväntar mig nästan att det finns något mer än detta från Aftonbladets sida. Om inte det gör det så har man gjort bort sig något gruvligt ytterligare en gång.

För övrigt är det extremt komiskt att det intill Lena Mellins artikel i ämnet, som för övrigt osar av hämdlystnad, finns en annons från eDarling, en sajt för singlar med höga anspråk…:

image from d.pr

 

En annons som nu för övrigt är bortplockad från Mellins artikel och istället ligger i en annan form längre ut till höger

Finns det verkligen inte mer substans än detta trams? 

Uppdatering:

Uppenbarligen är det så att Littorins "sexchattande" med nickname var något Expressen skrev om redan för ett år sedan:

I det läget erkände arbetsmarknadsministern att han vid flera tillfällen sexchattat med okända kvinnor på sin privata dator i bostaden. Men Littorin förnekade bestämt att han skulle ha betalat för sex.
– Nyckelfrågan var om han hade begått något brottsligt. Och där var han mycket bestämd. Svaret på den frågan är nej, säger en person med insyn i Littorin-affären.
Littorins förklaring till att han sexchattat med okända kvinnor i falskt namn var att han var djupt deprimerad. Detta bekräftas av flera av hans närmaste medarbetare.

Alltså var inte ens denna del av Aftonbladets scoop något nytt.