Google+ är knappast någon Facebook-dödare

Att Google skulle kunna ta död på Facebook, eller Twitter för den delen, är givetvis bara en rubriksättares knep att locka läsare.

Google har en enorm makt på internet, men deras senaste försök att ta tillbaka initiativ som tappats till just Facebook och Twitter har inte fallit så väl ut.

Vem minns inte alla lyriska foliehattar, mig själv inräknad, som gick upp i falsett när Google presenterade Wave för några år sedan. Platt fall är ett understatement för just Wave.

När nu då Google+ sakta men säkert rullas ut, till synes mer omfattande och genomtänkt, så är det kanske en sista chans för Google att ta tillbaka lite av det initiativ som man har förlorat.

Men jag tror absolut inte att man kommer plocka mainstream från Facebook. Där finns så många i alla åldrar och som inte alls har det stora intresse för nyheter som många av oss mer eller mindre stora nördar har.

Om det sker en förskjutning så är det på lång sikt i så fall. Men samtidigt vet vi om att även Facebook har ett antal nyheter i pipen, bland annat kopplat till människors musiklyssnande, och som ligger betydligt mer i linje med den breda massan än vad jag tror att Google gör.

Jag hoppas få tillgång till Google+, som man ännu så länge bara kan böna och be om att få börja testa, och kanske återkomma med en mer djupgående analys av det hela.