Bollebygds livsmedelspriser 60 procent högre än i Borås

"Det är nödvändigt att konkurrensutsätta livsmedelsalternativen som finns idag i form av ICA och Hemköp som lyckas hålla ungefär samma prisnivå ungefär 20% högre än att åka till Borås."

Så tyckte jag för en månad sedan i ett inlägg om min kommun Bollebygd och den senaste matprisundersökningen från PRO både bekfräftar och befäster de höga och nästan på kronan identiskt höga matvarupriserna som ICA och Hemköp i Bollebygd håller.

Matkassen med 60 basvaror kostar hos ICA 1542,00 och hos Hemköp 1539,00. Två mil mot Borås kan man på City Gross köpa samma varor för 947,00.

Skillnaden är alltså häpnadsväckande nästan 600 kronor, eller 61% iställer för de 20% som jag drog till med i mitt inlägg.

Även om jag inser att en stormarknad som likt City Gross just etablerat sig på marknaden i Borås är aggressiva, men faktum är att ICA Maxi i Borås ligger nästan nere på samm nivå 3 år efter deras etablering liksom en klassisk matbutik som ICA City Centrum.

I Bollebygd behövs rejäl konkurrens på livsmedelsmarknaden. Så pass många bor det här att det skulle vara kännbart om fler började ta bilen och handla på stormarknaderna 2 mil bort som har en prisnivå 60 procent under prissymbiosen på ICA och Hemköp i Bollebygd.

De rykten som finns om att en lågpriskedja skulle etablera en butik i Bollebygd skulle i alla fall öka trycket på ICA och Hemköp.