Busspendlare i Bollebygd har bara en sak att prata om

Det har snart gått ett år som buss/tågpendlare mellan Bollebygd och Göteborg. Ett år som gjort mig till en kollektivpendlare på ett vis jag inte trodde mig själv om. Det är avkopplande att sätta sig på bussen och inte minst på tåget hem på eftermiddagen istället för att sitta i en bil i köer ut genom stan och fortsätta vara fokuserad i 40 minuter till.

Visst finns det irritationsdagar, men totalt sett så gillar jag det!

Under det här året så ser man också mönster i hur människor åker, agerar och framförallt vad dom pratar om. 

Kanske en viss generalisering, men det allra mest utmärkande bland de som pendlar samma tider som jag från Bollebygd på morgonen är att det alldeles oavsett väder, vind eller annat intressant eller viktigt att prata om (ifall det nu är prata man vill göra så tidigt på morgonen) är att diskutera Västtrafik och tidtabeller.

Det spelar ingen roll hur det ser ut och i vilken riktning tiderna för olika turer läggs. Det är ändå alltid, oavsett vad, fel på tidtabellen i förhållande till något annat. När bussen gick 06.26 och 06.50 var det inte bra. När det istället blev 06.36 och 07.08 var det totalt katastrof och när sommartidtabellen kom och det är 06.11 och 06.56 så är det helt åt helvete också. Samma personer och samma gagg om och om igen.

Och då har jag ändå inte nämnt när bussarna började gå via Korsvägen istället för direkt till Nils Erikssonsterminalen.

Inte konstigt att jag har hörlurar på mig…

Jag kan hålla med om en sak och det är att det finns märkliga glapp i tidtabellen både till och från Bollebygd vid andra tider än ordinarie pendlingstider på morgonen och eftermiddagen/tidiga kvällen. Det finns viktiga delar i kollektivtrafiken till och från Bollbebygd att med rätt fokusera på. 

Men att klaga över petitesser som detta morgon efter morgon efter morgon är inget annat än brist på något annat.