Wanja Lundby-Wedin vet som vanligt ingenting

För ett par år sedan var Wanja Lundby-Wedin riktigt illa ute i diskussionen om vad hon visste om Christer Elmehagen, dåvarande styrelseordföranden i AMF, och hans avtal.

Den gången hävdade hon med bestämdhet att hon var förd bakom ljuset och gick ur den striden med en vinst även om hon blev rejält vingklippt och efter det inte alls har kunnat delta i debatten med samma trovärdighet som tidigare.

Nu är det dags igen för en diskussion om vad Wanja Lundby-Wedin som LO-ordförande tillika huvudägare till AMF Pension visste om det skattemål som igår fick Bertil Villard att självmant avgå.

Trots att Villard klart och tydligt säger att han informerat om detta, och att Urban Bäckström säger att så är fallet, så vet LO och Lundby-Wedin ingenting.

För det första borde LO, och därmed Wanja Lundby-Wedin, ha varit extrem mycket på tårna när ny styrelseordförande valdes efter den turbulens som var för ett par år sedan och där hon fortfarande vid den tidpunkten satt i AMF:s styrelse och deltog i processen att plocka fram Villard. Det har man uppenbarligen inte alls varit för då borde de precis som andra ha haft kunskap om det Villard säger att han varit öppen med.

För det andra borde övriga LO:s representanter i AMF:s styrelse omgående får svara på hur det är möjligt att inte någon visste någonting om det som andra med bestämdhet säger attt Villard varit öppen med.

Hur många gånger kan man som ytterst ansvarig i LO säga att man inte vet vad som händer där organisationen har så starka intressen som i AMF Pension?

Andra bloggar om , , ,