KD bevisar att man är ett ytterlighetsparti

Kristdemokraterna i Stockholm har beslutat att delta i årets Pridefestival. Partiledare Hägglund har dock meddelat att han inte kommer att vara där, men uttrycker ingen negativ åsikt om partiets medverkan.

Detta gör dock partikollegan Annelie Enochson som tycker att det är dåligt omdöme att delta och inte minst när partiet ligger så risigt till i opinionen som man gör just nu. Då gäller det att värna om de kärnväjare som finns och som enligt henne definitivt inte applåderar ett deltagande i Pridefestivalen.

Vem det är som har dåligt omdöme egentligen är inte så svårt att räkna ut.

Om Annelie Enochson tror att hon räddar partiet och skapar en bredare bas att stå på genom att anse att Pridefestivalen är en mark partiet ska hålla sig borta ifrån så har hon visat vilket omdöme hon har och samtidigt visat upp varför partiet har så svårt att lyckas.

Att mer eller mindre fördöma Pridefestivalen år 2011 borde vara förbehållet ytterlighetspartier i Sverige och kanske är detta ett gott bevis för att Kristdemokraterna har valt att bli ett parti på yttersta högerkanten med en fördomsfull inställning. Man är i alla fall inte ett parti för vem som helst.