Jag föll ner i kvällstidningsdrevet mot Ola Lindholm

Jag får krypa till korset och erkänna att jag igår föll rakt ner i kvällstidningsdrevet och deras gillrade fälla i fallet med Ola Lindholm och åtalet emot honom.

Jag håller fast vid min grundinställning vad gäller att stå för vad man gjort. Jag ställer mig också extremt skeptisk till att människor ofrivilligt blir matade med preparat som enligt lag inte är tillåtna. Det är med knark, så som det är med doping, nästan alltid bara extremt dåliga bortförklaringar som serveras.

Men eftersom det ännu bara handlar om misstankar, förvisso uppbackade av ett prov, så borde jag inte ha dragit frågan om hans heder och samvete så långt som jag gjorde igår.

Jag kunde skeptiskt ha tänkt både det ena och det andra av vad jag nu istället skrev. Men jag borde just låtit bli att skriva det i en bloggpost innan det finns en dom som har fällt Ola Lindholm.

Jag håller med en kommentar till mitt inlägg igår – det är inte speciellt liberalt att uttrycka mig så som jag gjorde igår.

Jag har fallit i den här fällan vid andra tillfällen och varje gång lovat mig själv att inte upprepa det. Senast det hände var i samband med Sven Otto Littorin-affären förra sommaren

Nu skedde det tyvärr igen. Ett antal kommentarer och länkar till mitt inlägg fick mig att fundera och jag kom i morse ganska snabbt fram till att jag borde skött det bättre. Det handlar inte ens om att jag inte gillar Ola Lindholm. Tvärtom tycker jag att han gör fantastiskt bra barnprogram.

Jag hoppas jag lyckas undvika liknande saker här på bloggen i fortsättningen.

Några eventuellt ytterligare kommentarer om Ola Lindholm kommer jag inte att delge offentligt innan det finns en dom. Möjligtvis om polishanteringen och Expressens hantering, men inte i skuldfrågan.