Facebook genererar inte inbrott mer än annat

Man ska tänka på hur man använder Facebook och annan social media. Det finns risker där som med allt annat. Men Facebook är inte något som bjuder in till fler inbrott i våra hem än vad något annat gör.

Om du sköter om ditt Facebook-konto och inte delar med dig av allt till alla så är chansen/risken att en uppdatering där gör att du också bjuder in en tjuv till ditt hem inte större än om du står och pratar med någon om dina semesterplaner i mataffären, på torget eller med dina grannar som sedan råkar nämna detta för någon mindre lämpad person. 

Gå därför inte skrämselpropagandan som dyker upp med jämna mellannrum. Det finns alltid andra motiv bakom den här typen av artiklar. Som att sälja lås och larmutrustning till exempel.

Du eller jag kan drabbas av ett inbrott i vårt hem precis när som helst och sannolikt är denna risk allra största mitt på dagarna när vi är på våra jobb och lämnar hemmet obevakat under 8-9 timmar. 

Dessutom är jag fullkomligt övertygad om att inte ens en inbrottstjuv är så korkad att han eller hon går och knackar in rutan och traskar in i ett hem bara för att man läst en statusuppdatering på Facebook. Det finns inget i detta som säger att alla som bor i ett hur är bortresta och sannolikt sker en rad andra kontroller av en inbrottstjuv, mer än Facebook, innan ett inbrott sker.