Borås Tidning behöver ta frågan om dialog internt först

Borås Tidnings chefredaktör Stefan Eklund skriver idag på ledarplats om hur viktigt det är att politiker, och journalister för den delen, förstår vikten av att finnas och kommunicera i sociala medier.

Det är en bra ledartext som aldrig någonsin hade fått en plats i denna tidning före Eklund. Han visar att ambitionen att nå läsarna via nya kanaler är viktig. Tidningen har tagit flera kliv framåt det senaste 3-4 månaderna.

I hans text skriver han bland annat att "Vi journalister måste också vara nätaktiva och lyssnande för att skapa en trovärdig och nödvändig dialog med våra läsare."

Jag hoppas att han följer upp detta internt och förklara för sina egna journalister att man måste våga möta sina läsare, även när det dyker upp en obekväm fråga, utan att agera genom att blockera followers på Twitter så som exempelvis Eric Klefberg (@ericklefberg) har gjort med mig sedan något år tillbaka. Orsak okänd trots flera förfrågningar utan svar.

Klefberg är nöjeskrönikör på BT och Klefbergs twittrande har en officiell plats på bt.se.

image from d.pr

Börja med andra ord att skapa en trovärdig och nödvändig dialog med de egna läsare som Stefan Eklund tydligt markerar idag.