Stor eloge till Jonny på Bollebygds kommun

För någon vecka sedan hade vi problem med vårt avlopp. Det visade sig efter många om och men att stoppet satt i ett rör från huset till en brunn vid tomtgränsen.

Vid sidan om den utmärkta insats som LBC i alla avseenden gjorde så var även Jonny på Bollebygds kommun en avgörande hjälp för att hitta rätt brunn och rätt rör att göra rent. Utan hans ritningar och mätinstrument hade det tagit betydligt längre tid.

I torsdags kom fakturan från LBC på drygt 5200 kronor att betala på 10 dagar.

Vårt hopp var att så många av våra fyra grannar också skulle vilja vara med och betala en del av summan med tanke på att stoppet satt utanför huset, inte hos oss, i ett gemensamt avloppsrör. 

Jag hann inte med mer än att prata med en av grannarna i fredags eftermiddag när Jonny från Bollebygds kommun helt plötsligt dyker upp kvart över fem.

Han vill bara säga till mig att vi inte borde betala den där fakturan själva. Han och kollegan har under veckan studerat ritningar över avloppssystemet mer noggrant och anser att det är solklart att detta är kommunens ansvar. 

Han ger mig sina kontaktuppgifter och ber mig att låta LBC kreditera fakturan och istället ställa den till kommunen. 

Tack så mycket och trevlig helg var inte så svårt att få fram efter det besöket!

Jag måste ändå, som legitimerad skeptiker, säga att det här är ganska fantastiskt. Det är en sak att de på jobbet pratade om vad som skett vid vårt hus.

Det är en helt annan sak att detaljstudera ritningar, konstatera att kommunen bär ansvaret och sedan komma förbi och tala om att en så pass stor faktura absolut ska ställas på kommunen istället.

Jonny på Bollebygds kommun ska ha all heder för sin insats vid stoppet och en stor eloge för engagemanget även efter detta.

Andra bloggar om ,