Mauro Scocco tar oss med in i saknaden

Mauro Scocco har en linje i det mesta han gör. Han går inte att tjata in i olika sammanhang bara för att han ska få publicitet.

Han väljer sin egen väg och han gör det med en krass inställning som går ut på att ingen annan bestämmer vad han ska göra. Ett tydligt exempel på detta är att han tackade nej till ytterligare en säsong av matprogram tillsammans med Plura trots att det var en succé både publikt och betygsmässigt. 

Han säger själv att han aldrig någonsin kan se sig själv medverka i "Så mycket bättre" och bli den folkkära artist som många andra skulle offra sin ena hand för.

Det handlar om självförtroende och integritet samtidigt som jag så gärna hade sett mer av honom av den enkla anledningen att han är så bra och har en så stor humor så snart han medverkar i något.

Nu kommer det i alla fall ut ny musik från honom och en försmak av det nya albumet är låten "Jag saknar oss" som är en klassisk Scocco-låt med en historia om ett förhållande som inte blev så vackert och lyckat som förhoppningarna en gång ingav.

Man behöver inte vara i den situation som själva låten beskriver för att fångas av den. Det räcker med att man någon gång har varit där för att känna igen sig och gripas av det hela.