Drottningen besökte en vapenaffär när foto-incidenten inträffade

Precis som fotograf Pontus Höök själv skriver på sin blogg så är det oerhört tråkigt att drottning Silvia ramlade och skadade sig när hon ville kom ut ur den butik i New York som hon var i när Höök väntade utanför. Det finns ingen anledning att tycka något annat.

Däremot tycker jag att det finns anledning att inte bara falla ner på sina bara knän och förbehållslöst be om ursäkt på det vis Aftonbladets Jan Helin gjorde.

Pontus Höök är knappast någon paparazzi som jagar sina objekt in i livsfarliga situationer och frågan varför drottningen fick så bråttom ut ur butiken kanske kan har sin förklaring i vilken typ av butik det handlade om och som hon sannolikt inte vill bli fotograferad i.

Om detta skriver Lennart Franzell på sin blogg:

Svenska tidningar talar om en modebutik, hovet talar om en “affär”, men vad heter butiken? Jo det visar sig att den heter Beretta Gallery och är en vapen och sportaffär: “.. display the full line of Beretta products: firearms, apparel, accessories, spare parts.” Beretta är inte ett modehus, det är ett vapenmärke!

Men det får man inte skriva om i den svenska pressen om man inte vill få en torped på halsen.

Så att Silvia valde att springa ut genom en sidodörr för att inte bli sammankopplad med en sport och vapenbutik kanske inte är så konstigt.

För mig skapar de olika delarna av den här historien en lite annan bild av verkligheten än att drottningen varit jagad och av den orsaken sprungit och ramlat över något på trottoaren.

Hon kände sig säkert stressad men inte av den orsak som anges utan beroende på vilken butik hon befann sig i. Vad det nu skulle vara för farligt med det?