Bristande uppmärksamhet för bröderna Sedins prestationer

Dom har alltid varit enorma talanger.

Dom har fått uppmärksamhet för detta och för att dom är tvillingar i samma lag och femma. Men dom har aldrig fått den uppmärksamhet i Sverige för sina framgångar i NHL som dom borde vara värda.

Bröderna Sedin är inte kända för att framhäva sig själva och dom har alltid mer hanterats ihopklumpade som tvillingar snarare än de superstjärnor som talangen har växt ut till.

Före det att Henrik förra året vann poängligan i NHL var Peter Forsberg den enda svenska spelaren som mäktat med detta. Efter nattens avslutande match är Daniel den tredje svensken och andra med namnet Sedin som står som vinnare av hela poängligan.

Jag har inte koll på hur deras framgångar uppmärksammas borta i nordamerika, men jag vet att varken Henrik förra året eller Daniel i år har varit i närheten av att få den uppmärksamhet som borde vara fallet med två av världens för närvarande bästa hockeyspelare.

Peter Forsberg är säkerligen vår bäste hockeyspelare genom tiderna, egentligen inget snack om saken, men om vi tänker efter hur media fokuserat på hockey och NHL det senaste året så är det solklart så att Foppas sista (!) comebackförsök för någon månad sedan fick större uppmärksamhet i Sverige än båda bröderna Sedins segrar i poängligan tillsammans.

image from d.pr

Den bristande uppmärksamheten är också en orsak till att Henrik inte hade en chans att vinna svenska folkets pris Jerringpriset för 2010 års bästa prestation och att Daniel sannolikt har lika liten chans att vinna det för årets bästa prestation.