Misstänkt, död och dömd

Det finns förstås mycket som talar för att mannen, som idag tog sitt liv på häktet i Örebro, verkligen är skyldig, i alla fall till att ha styckat den kvinnliga kollega han suttit häktad misstänkt, för att ha dödat sedan i början på året.

Det är lätt att inse att det inte är möjligt att ha hundraprocentig koll på en häktad person och tillse att ett självmord inte sker. Samtidigt så låter det, utan att säkert veta, som om ett gym är en större riskmiljö än vad en cell är.

Under alla omständigheter är det tragiskt att ett fall med en misstänkt som nu tagit livet av sig av polis och åklagare uppenbarligen anses vara uppklarat. Det finns inget skäl att misstänka någon annan samtidigt som det heller aldrig blir någon rättslig prövning av de bevis som finns.

Det jag också kan tycka är kanske att åklagare och polis i alla fall kunde vänta tills det misstänkta liket hade kallnat innan man så tydligt, samma dag, går ut och talar om vilka överväldigande bevis som man så sent som igår för första gången presenterade för mannen ifråga. 

Det kanske kunde väntat någon dag. Om inte annat för att undvika det att framstå som en ursäkt/förklaring för att mannen nu tagit sitt liv.