William Petzäll, SD och att ta seden dit man kommer

En av de allra viktigaste punkterna i Sverigdemokraternas syn på Sverige är att man ska ta seden dit man kommer och anpassa sig till de regler som gäller. 

Att leva som man lär är som vi alla vet inte speciellt lätt i alla lägen och detta gäller med tydlighet även för sverigedemokrater.

William Petzäll är riksdagsman för Sverigedemokraterna. Han är folkbokförd i Gånghester precis utanför Borås. Trots detta har han låtit riksdagen betala hemresor med flyg till Malmö istället för resor till folkbokföringsadressen i Gånghester.

Petzäll

Det kan mycket väl vara som Eric Myrin säger att det inte är en "stor grej". Kostnaden jämfört med om han hade åkt till Borås skiljer sig sannolikt inte nämnvärt.

Men det finns en principiellt mycket viktig aspekt i det här. Det handlar just om att leva på samma nivå som man, som nytt riksdagasparti med att ta seden dit man kommer som en hörnsten i politiken, också vill tvinga andra att göra för att få vara kvar.

Att missa en sådan här sak är kanske inte hela världen, inte ens som en engångsföreteelse för en sverigedemokrat, men om man betänker det uttalande som just Petzäll gjorde redan på valnatten kanske det går att sätta in i ett annat perspektiv som pekar på ett mönster:

60 000 i månaden och gratis övernattningslägenhet. För skattebetalarnas pengar!

Petzälls politiska karriär är på väg ner i källaren och Sverigedemokraterna har ytterligare en minuspost att placera på sin förtroendelistan. Frågan är väl snarast när man släpper Petzäll åt sitt eget öde helt och hållet.

Andra bloggar om , ,