Varför namnger Expressen den gripne SD-politikern så snabbt?

Den som läser min blogg och även i övrigt vet vad jag tycker om Sverigedemokraterna vet att dom inte tillhör mina älsklingar. 

Men någonstans så finns det ett enormt stort problem i vad som idag sker när Expressen/Kvällsposten direkt dagen efter en händelse i Trelleborg, där det inte finns en polisanmälan utan enbart ett omhändertagande för fylleri, gå ut och tala om vem denna riksdagsledamot från just Sverigedemokraterna är.

Jag har ingen annan uppfattning om händelsen än vad som står att läsa i Expressen och på annat håll. En blandning av sprit och tabletter ska ha lett till bråk och skadegörelse i en lägenhet i Trelleborg.

Thomas Mattsson, ansvarig utgivare på Expressen, säger via fråga på Twitter att "Riksdagsledamöter, alltså lagstiftare, som blir inlåsta i poliscell brukar identifieras om inte annan drabbas av publicitetsskada"

Att Mattson inte är helt sanningsenlig framgår i det exempel som David Hall tog fram efter min fråga till Mattsson. Hans svar på det är att inget fall är det andra likt, man kan inte söka prejudikat så pga ev publicitetsskada för tex barn.

Dalarnas Tidningar är den andra tidningen som namnger direkt nu på morgonen och SR Sjuhärad namnger också.

Även Borås Tidning rapporterar om gripandet, men man gör det så som man hade gjort om det varit en annan partiflagga på politikern. Man kallar honom "en riksdagsledamot med koppling till Sjuhärad".

Att polisen ingriper är självklart och bra, och att det är en oacceptabel handling från enperson som sitter i riksdagen är också glasklart. Men att en namngivning sker så direkt är något som skulle vara helt osannolik oavsett vilken annan partitillhörighet i riksdagen som personen ifråga hade haft.

Uppdatering:

För att vara övertydlig i min inställning här: För mig handlar frågeställningen enbart om det publicistiska beslutet och innehåller inte uns av sympati på det personliga planet för den gripne politikern.