Säpos Sahlin-miss kunde slutat i ytterligare en katastrof

Även om det nu bara var någon som ryckte i Mona Sahlins dörr förra veckan när hon själv tryckte på larmknappen så visar det sig nu att Säpo i värsta fall hade kunnat stå där med ytterligare ett mord på en socialdemokratisk ledare på samvetet.

Att man inte har bättre koll på att en av landets mest kontroversiella politiker har börjat jobba hemifrån en del mitt på dagarna är faktiskt skrämmande.

Ledningen har inte varit tillräckligt uppmärksam på att hon börjat vara hemma på dagarna. Hon har sagt till men de har inte varit med i matchen […] Hur länge det har pågått vet jag inte, men det är åtskilliga veckor.

Att Säpos bristande bevakning var en av huvudanledningarna till att Olof Palme kunde mördas vet vi. Anna Lindh, ytterligare en framstående politiker och sosse, kunde stickas ner på ett varuhus mitt i Stockholm utan någon Säpo-bevakning och i förra veckan hade alltså Säpo missat att Mona Sahlin numera jobbar hemifrån mitt på dagen vissa dagar.

Det kan inte finnas speciellt många personer i det här landet som har en hotbild, och kräver en ständig bevakning, så som Mona Sahlin fortfarande gör. Att Säpo då inte har kontroll är skrämmande.

Att Säpo själva dessutom har tagit över utredningen från Nackapolisen efter incidenten förra veckan gör knappast saken bättre. Självfallet borde deras egna tillkortakommanden utredas av någon annan.

Andra bloggar om , , , ,

 

 

Blogglisten