Stefan Hanna fortsätter att briljera

Precis som om Centern inte redan har det tillräckligt besvärligt. Nu har man dessutom Stefan Hannas idéer att ta hand om.

Igår handlade det om ifall det inte vore rimligt att personer som inte sköter sin kropp, och är överviktiga, nog borde betala högre skatt för detta.

Här påstår Hanna att det första citatet "inför ny skatt för feta" i Aftonbladet inte är hans och att det är för mig helt klart att många har åsikter om mina kommentarer utan att läsa dem eller att de själva drar slutsatser som inte stämmer.

Min avsikt var att på Hannas blogg kommentera detta på följande vis:

Oavsett om det inledande citatet är ditt eller inte så är innebörden i det som går att läsa på din blogg exakt densamma då du skriver "En annan väg kan vara att de som väljer att inte vårda sig själva får betala högre skatt än de som gör det. Är inte det senare rimligt med tanke på att de senare utsätter det gemensamma systemet for mycket större påfrestningar än en som äter och dricker normalt och som tränar regelbundet?"

Oavsett ABs citat så är du ute och cyklar rejält med snacket om det rimliga i att personer som inte tar hand om sig ska betala högre skatt än andra.

Så är min kommentar, men eftersom Stefan Hanna enbart tillåter kommentarer från "bloggmedlemmar" så kunde jag inte göra det där.

Vi sidan om tankarna om högre skatt för ohälsosamma människor så har Aftonbladet idag plockat fram ytterligare en galant idé signerad Stefan Hanna:

I bloggen skriver han också om hur människor som fuskar med bidragsersättningar borde straffas. Han upprörs mest över att så många fuskar med assistentersättningar för flera miljarder kronor.

”Jag tycker att alla som nu fälls för att ha stulit pengar på detta sätt får betala tillbaka varje krona med hög ränta, får ett fängelsestraff och att när de släpps från sitt fängelsestraff avslutar sin skuldåterbetalning till samhället genom att stå utanför våra shoppingscenter med en hyenadräkt och en lapp där det står ”jag stal pengar från de svagaste i vårt samhälle”, skrev han den 18 november i år.

Han försöker i samma artikel sig på att förklara vad han menade med snacket om högre skatt för ohälsosamma människor:

Min personliga åsikt är att vi borde införa en tuffare skatt på socker. Varför inte en lika hög skatt på socker/godis och chips och annat ohälsosamt som på tobak och alkohol?

Så varför skrev han då inte detta från början? Om han hade gjort dessa tankar klara, om det nu var så han verkligen menade, så hade vare sig Aftonbladet eller någon annan av alla bloggar och tidningar som skrivit om Stefan Hanna det senaste dygnet gjort detta.

Att han dessutom har fått kraftig intern kritik är inte så svårt att läsa ut av hans allra senaste inlägg där han ber om ursäkt och tar tillbaka vissa mindre lämpliga skrivningar i sin blogg.

Att blogga för att förklara sina personliga åsikter och komma närmare de väljare man vill möta är en alldeles strålande ambition. Men för att göra detta måste det finnas en enormt mycket större tydlighet i vad man skriver och hur man uttrycker sig än vad Stefan Hanna har lyckats med på sin blogg.

Att dessutom stänga in sig och enbart tillåta kommentarer för bloggmedlemmar är ett annat generalfel om man vill få till en dialog med människor.

Bloggat: Christian Ottosson, Alliansfritt Sverige, Tokmoderaten

Läs även andra bloggares åsikter om