Ulf Nilsson har tagit på sig SD-kostymen

Jag blir uppriktigt förvånad över att läsa den krönika som Ulf Nilsson idag får publicerad i Expressen.

Det är en krönika som behandlar lördagens terroristattack i Stockholm men som i sin utformning skulle kunna vara författad av vilken sverigedemokrat som helst. Nu är den inte det utan är en krönika i en av landets största tidningar.

Det pågår ett krig i världen, ett krig som inte känner några gränser. Nämligen militanta islamisters krig mot alla oss som begår det – sett med deras ögon – ohyggliga brottet att inte tro på Allah.
Vi, de otrogna, för inte krig mot någons tro, men islamisterna gör det, inte alla, men en obehagligt stor, mordisk minoritet. […] Vi tafsar oss fram mot förståelse – något som alla fanatiker föraktar – med hjälp av krav på förbud mot morgonbön i skolan och diskrimineringsombudsmannen kallar personalens julklappar för "vinterpresenter" (det dummaste jag hört).
Ja, herrejävlar, ibland får man ett obehagligt intryck av att många svenskar på något underligt sätt vill avskaffa sig själva. […] Sverige har sen länge minskande befolkning, ja, om vi ser till pursvenskar. Varje par föder statistiskt sett färre än två barn, lika med minskning. Våra invandrare, numera omkring 20 procent, av vilka 400 000 muslimer (varav de allra flesta naturligtvis inte är islamister), föder betydligt fler. Det är oundvikligt att det muslimska inflytandet växer. […] Nej, omvända blir vi inte. Däremot finns det risk att vi får uppleva fler och värre terroristdåd. Alla islamister är inte lika klantiga som han som sprängde sig själv i närheten av Drottninggatan. Blod kommer att flyta.
Eländet har bara börjat. Tid att vakna, att förstå att Sverige är sårbart – och väl värt att försvara…

Jag säger inte att Ulf Nilsson är sverigedemokrat, men en sverigedemokrat hade inte kunnat skriva en krönika mer sverigedemokratiskt än vad Ulf Nilsson har lyckats med i Expressen.

Det är en text som, utan att säga det rent ut, i förtäckta ordalag innehåller en underton som är i direkt samklang med den syn som präglar vårt senaste riksdagsparti. Att Expressen låter sig publicera denna på krönikörsplats är direkt anmärkningsvärt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,